Nieuwe wegen

nieuwe_wegen
© Vera Leimann

Relaties kunnen soms een verkeerde start hebben. Meestal is dat omdat de (nieuwe) relatie te snel is begonnen.  Oude zaken waar je nog mee worstelt vormen gaandeweg kuiltjes en keitjes waardoor je regelmatig gaat struikelen. Hoe leuk en lief je elkaar ook vindt, vroeg of laat gaat dat problemen opleveren. Het is slopend elkaar de hele tijd maar te moeten blijven opvangen.

If you carry the bricks of your past relationship you will end up building the same house.

Zelfs als de relatie goed is begonnen en alles loopt soepel is dat ook nog geen garantie ervoor dat de ingeslagen weg dezelfde blijft. Wat je meemaakt tijdens je relatie heeft invloed op je, je verandert, allebei.  Je partner kan ineens de behoefte eraan hebben een onbekend nieuw pad in te willen slaan omdat hij de oude ingesleten weg niet meer lekker vindt lopen. Dan is het de vraag of je mee wilt op dat nieuwe pad.

Dat is een moeilijke beslissing, het is eng om het vertrouwde pad te verlaten.  Maar als het duidelijk niet meer werkt voor de ander en jij blijft halstarrig doorlopen terwijl je je partner mee probeert te sleuren, wordt het een lijdensweg.

Ask yourself what is really important and then have the courage to build your life around your answer.

Als je veel om elkaar geeft en elkaar niet kwijt wilt raken is het het risico waard om samen een nieuw pad te proberen.

Zie het als een uitdaging. Je zult er hoe dan ook van leren en ervan groeien.

Don’t limit your challenges, challenge your limits.

RECEPT (2-3 personen)

3 teentjes knoflook en een flink stuk gember (5 x 5 cm) in hele kleine stukjes.
2 kipfilets in kleine blokjes
1 zak sugarsnaps (200 g) in stukjes (maak van 1 sugarsnap 3 stukjes)
3 middelgrote winterwortels in niet al te dunne plakjes
Sojasaus (Ketjap Manis)
250 g Pasta (penne van durum tarwe)
Olie
Wokpan

Zet alvast water op voor de pasta.
Wok de kipfilet (géén zout en peper) (in olie) totdat die kleur begint te krijgen
Voeg de knoflook en gember toe en laat kort meebakken totdat de geuren vrijkomen
Voeg wortel en sugarsnaps toe, laat even meebakken en blus af met een flinke scheut sojasaus
Zet het vuur laag en laat nog 5 min zachtjes sudderen met deksel op de pan. Zet het vuur uit, het gaart nog na.

Doe de pasta in het kokende water. Kook al dente klaar (liever iets te kort dan te lang)
Giet af en voeg de pasta toe aan het mengsel.

Roer goed door. Dien op. Wie het niet pittig genoeg vindt kan nog wat sojasaus toevoegen of wat sambal badjak.

Eet smakelijk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s