Tijd

tijd
© Vera Leimann


8 mei 2015

Nee, ik ga voor de verandering even niet filosoferen. Ik ga even niet benadrukken dat je de tijd moet nemen voor dingen die nu eenmaal moeten. Dat je beter kunt genieten van het moment en zo. Of uitweiden over het belang van nu leven in plaats van wachten op betere tijden.
Want ik hoor jullie wel hoor. Degenen die roepen: “jij hebt mooi praten met je genieten van het koken en boodschappen doen, zien/voelen/ruiken van prachtige ingrediënten, blablabla, maar IK heb gewoon een drukke baan en ook nog eens kids die bij allerlei plekken gebracht en gehaald moeten worden.”

Ik weet het goed gemaakt.

Herinneren jullie bijvoorbeeld die heerlijke dikke zemige groentesoep nog? Die kan ook prima dienst doen als basis voor een pastasaus. Dus als je er ondanks de drukte iets in ziet om een keer even de tijd te nemen doe dat dan op een moment dat het kan. Maak die soep, je hebt dan vast en zeker iets over na het eten of je kunt de hele pan soep voor later gebruik maken. Vries het desnoods in (in handige porties), en gebruik het voor een snelle pastamaaltijd op een later tijdstip. Wel goed laten ontdooien voor gebruik. Gewoon in de ochtend op het aanrecht zetten…..
Bijkomend voordeel is dat je kids niet doorhebben dat ze allemaal “enge” groenten binnen krijgen. Het is gewoon lékker, klaar!

RECEPT: (3-4 personen)

Basis: Ongeveer 1,5 groentesoep (klik hier)

Fruit 2 gesnipperde teentjes knoflook en 1 ui in wat olijfolie. Voeg een pond gehakt (vleessoort naar keuze) toe. Bak het gehakt rul en gaar. Kook ongeveer ¾ pakje Spaghetti al dente. Voeg intussen de groentesoep toe aan het gehakt, totdat alles goed warm is.
Bestrooien met geraspte kaas (Grana Padano).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s