Groei

Groei
© Vera Leimann

29 april 2015

Voordat een zaadje tot een mooie plant kan uitgroeien moet allereerst de harde, beperkende schil doorbroken worden. Zodat die kiem vol potentie zich volledig kan ontplooien en groeien.
Voor groei is ruimte, maar ook tijd nodig. Wie een goede muzikant wil worden moet veel oefenen. Wie mentaal of fysiek sterker wil worden moet trainen. Er moet genoeg ruimte zijn in je hoofd anders kun je je niet concentreren.  De tijd moet je máken.
Het is allemaal makkelijk gezegd en de één heeft meer tijd over dan de ander, maar als je iets écht wilt, dan vind je wel een oplossing. Hier is alvast een tijdbesparend een makkelijk receptje.

RECEPT:

Verse spinazie pasta gevuld met ricotta met kaas/asperge roomsaus

De pasta heb ik bij de Lidl gekocht maar er zijn vast ook andere supermarkten die iets soortgelijks hebben.
Zet water met zeezout voor de pasta op. Verse pasta hoeft meestal maar heel kort te koken.
Snijd (pakje) groene aspergetips in stukjes van +/- 2 cm. Doe wat olijfolie in een pannetje (liefs anti-aanbak) en voeg de aspergetips toe. Strooi er wat zeezout overheen.  Doe er een klein beetje water bij en laat sudderen (als je van knapperig houdt, niet te lang). Rasp intussen ongeveer 60 gr Grana Padano. Voeg (Soya) room toe aan de aspergetips .  Doe de Pasta in het water en houd de kooktijd op de verpakking aan (meestal zo’n 3 minuten). Roer nu met een garde de geraspte kaas door de saus. Blijven roeren zodat de kaas zich goed vermengt met de (Soya) room, terwijl die opwarmt.
Pasta afgieten en de saus eventueel nog binden met een beetje aardappelzetmeel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s