Kabouterleed

© Vera Leimann
© Vera Leimann

25 april 2015

Het leven van een tuinkabouter is zwaar. Je bent aangeschaft om ergens leuk en lollig de tuin op te vrolijken. Je krijgt een plek toegewezen zoals het meubilair binnenshuis.
Braaf doe je wat er van je verwacht wordt. Je verzamelt mos tot je groen ziet, er wordt van alles op je hoofd gedropt door voorbijvliegers en als je pech hebt val je om en moet je wachten totdat iemand je weer opraapt.

Om niet helemaal stijf te worden van dat stilstaan verricht je onzichtbaar wat klusjes, voorzichtig zodat niemand ziet dat je uit je rol bent gevallen. Eer van je werk krijg je niet, als kabouter.

Tja, wat doe je dan als je het helemaal zat bent? Toch maar de stoute slofjes aantrekken en over de schutting klimmen. Je verlaat die groene kooi en trekt de wijde wereld in. Geen puntmutsje op je punthoofd meer. Je zet de pet op die bij je past. Zo!

Aan alle kabouters in deze wereld: klim over die schutting. Je hoeft geen reus te zijn om daarbuiten gezien en gewaardeerd te worden. Het is al voldoende om in beweging te komen en jezelf te durven zijn.

RECEPT: Groenten met jasmijnrijst (2 personen)

Snijd 3 puntpaprika’s en 1 courgette in blokjes. Snipper 3 tenen knoflook en 2 kleine sjalotjes en 2 kleine rode pepers (zonder pitjes) fijn en fruit deze in wat olijfolie. Voeg de groenten toe. Snijd 3 stengels lenteui, twee takjes basilcum, 2 takjes tijm en 1 takje oregano fijn en voeg aan het groentenmengsel toe als deze beetgaar is. Voeg een beetje water toe en laat sudderen.

Kook intussen Thaise jasmijnrijst voor 2 personen volgens de instructies gaar. Als de rijst bijna klaar is: voeg 1 pakje Soya kookroom aan het groentenmengsel toe. Maak af met zeezout en zwarte peper. Eventueel binden met wat aardappelzetmeel.

Advertisements

2 thoughts on “Kabouterleed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s