Fleurig

fleurig
© Vera Leimann


26 maart 2015

Het woordje fleurig komt van het Franse woord voor bloem: fleur. In het Nederlands wordt “fleur” nog wel gebruikt voor bloei. “In volle fleur”.  Zinsneden als “de fleur is er wel vanaf” of “geur noch fleur” zie je ook nog wel eens staan om uit te drukken dat iets geen glans meer heeft of erg eentonig is. Voor sommige mensen voelt hun hele leven zo aan. ..

Laten we onze eigen en elkaars levens dagelijks een beetje opfleuren. Hoeft niets groots te zijn. De mooiste bloemen zijn vaak heel klein.

RECEPT: (2 personen) (met dank aan Barbara Terlouw)

2 rijpe avocado’s ontvellen, ontpitten en in plakjes snijden.
8 Tasty Tom tomaten en mozzarellabolletjes (bakje) in plakken snijden.  Snijd 1 rode ui in dunne ringen. Knip basilicumblaadjes fijn. Schep alles voorzichtig door elkaar.  Maak een sausje van wat olijfolie, rode wijnazijn, een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper. Wie van pittig houdt kan er nog een paar druppels rode Tabasco doorheen doen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s