Vrij

vrij
© Vera Leimann


21 maart 2015

Telkens weer realiseer ik me hoe fijn het voelt als ik durf mezelf te blijven. Het is verbazend hoeveel eenvoudiger het leven daardoor wordt. Want juist datgene wat men zo vaak angstvallig probeert vast te houden of te veroveren, namelijk andermans waardering, komt haast automatisch naar je toe op het moment dat je besluit trouw te blijven aan jezelf en niet meer bang te zijn.
Angst maakt vleugellam.
Dus kies ik er ook vandaag weer voor om onbevreesd de zon tegemoet te vliegen. Vrij. En die Icarus? Die had gewoon pech. Toen hadden ze nog geen epoxyhars.

RECEPT: (3-4 personen)

Paddenstoelen/kip/sugarsnap gerecht
Snijd de paddenstoelenmix (flinke bak) in stukken. 1 Sjalot, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook (alles gehakt), 1 tak rozemarijn (blaadjes in stukjes geknipt), een halve rode peper (gehakt, zonder zaadjes) en de paddenstoelen in een klont boter laten smoren tot alles zacht is (de paddenstoelen pas toevoegen als de ui glazig is).  Haal van het vuur en laat staan.
Snijd een pak (150 g) sugarsnaps in stukjes en kook ze beetgaar in een apart pannetje in een zo’n 200 ml paddenstoelenbouillon. Giet de snaps af maar vang de bouillon op.
3 met zeezout en vers gemalen zwarte peper bestrooide kipfilet (samen ca. 450g) in reepjes snijden. Goed bruin aanbakken in een ruime koekenpan. Blussen met de bouillon. Voeg nu de snaps en de paddenstoelenmix aan de kipfilet toe.
Voeg een pakje Soya room toe en laat nog even pruttelen.

Lekker met aardappelpuree.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s