Bootje

Bootje
© Vera Leimann


17 maart 2015

Het lijkt een terugkerend thema te zijn op deze blog, die metaforische zee. Dat zal wel niet voor niets zijn. Het houdt me blijkbaar bezig.

Het veilige eiland dat je moet verlaten als je verder wilt komen in je leven. Durven zwemmen als een vis. Het visje dat op zijn beurt leert zich goed te voelen in vreemde en onbekende wateren.

Het geeft een bevrijdend gevoel om los te laten en onbevangen te gaan zwemmen, in je eentje, op eigen kracht. Vertrouwen in jezelf en in hetgeen je gaat ontdekken.

Maar het is óók heerlijk om af en toe even een pauze te nemen en je te laten opvissen door de kapitein van het stevige en betrouwbare bootje dat je ergens onderweg tegenkwam en sindsdien altijd op zwemafstand mee bleef varen.
Zo’n bekwame kapitein die wéét wat hij moet omzeilen om in je buurt te kunnen blijven en precies begrijpt wanneer hij je moet opvissen en wanneer het beter is je even te laten zwemmen. Vertrouwen is iets moois!

P.S.: voor wie zich afvraagt wat die rood/roze/oranje vegen zijn op het papier. Die heb ik gemaakt door gewoon een stukje rode paprika op het papier te drukken. Ongelooflijk hoeveel kleur zo’n stuk groente af kan geven.

RECEPT: (2-3 personen)

Pasta met paprika-kip saus

2 kipfilet in reepjes in een diepere koekenpan in een beetje olijfolie bruin bakken. Zet ook een pan water voor de pasta (Fusilli tricolere) (voor 2 personen) op.
Intussen in een andere pan wat teentjes knoflook (naar smaak) in dunne schijfjes, 2 sjalotten in kleine stukjes, 1 takje bladselderij en 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika in reepjes in een klontje boter smoren. Mochten sjalotten of knoflook bruin dreigen te worden een heel klein beetje water toevoegen.
Als de paprika zacht begint te worden 1 pakje Alpro Soya room en een stuk of 6 snoeptomaatjes of kerstomaatjes in dunne plakjes toevoegen met een snuf zeezout en wat versgemalen zwarte peper. Even roeren.
Dit mengsel bij de kipfilet gieten en alles doorroeren. Zachtjes laten doorpruttelen terwijl je de pasta klaarmaakt.
Kook dus intussen de pasta volgens de instructies gaar (al dente).
Schep de saus over de paste en dien op met met geraspte Grana Padano of Parmigiano Reggiano (vers).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s