Visje

© Vera Leimann
© Vera Leimann

10 maart 2015

Pas geleden had ik het over het lef om te gaan zwemmen. In het diepe duiken om verder te komen en nieuwe hoogtes te kunnen bereiken. Tja, dat levert af en toe wat spanning op maar tot nu toe voelt die best gezond. Ik voel me als een vis in het water in de wereld van “wie weet wat nog komen gaat”. Wat me met plezier doet denken aan het pittige nummer “Land of confusion”. De cover van de band “Disturbed” dan uiteraard…… ik zet hem gelijk even op…….

RECEPT: (2 personen)

Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht)
Neem ongeveer 10 grote rode krielaardappelen en borstel ze onder de lopende kraan schoon. Maak 20 grote spruiten schoon. Dep alles droog, en snijd in plakken van zo”n 3 mm dik. Neem een ovenschaal van ongeveer 25×15 cm.
1. Doe een laag aardappelplakjes in de schaal. Leg de plakken naast elkaar (en niet te strak over elkaar, er moet saus tussen kunnen lopen). Leg daar op dezelfde manier een laagje spruitenschijfjes overheen. Neem een pot bechamelsaus (400g) en doe een dun laagje saus over dit heen (met een lepel is het handigst).
2. Doe nog een keer hetzelfde, maar rasp nu nog wat Parmezaanse kaas eroverheen (Parmigiano Reggiano)
3. Herhaal 1. en 2. De laatste laag saus wordt dan alles wat nog in de pot zat. Strooi hier nog wat versgemalen zwarte peper overheen. De laatste laag kaas mag royaal zijn.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet op een rooster in het midden van de oven.
Laat 30 min bakken. Verhoog nu de temperatuur naar 200 graden en laat nog 45 min bakken. Haal de aluminiumfolie eraf en laat eventueel nog 10 minuten zonder folie op 200 graden doorbakken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s