Lentezon

Lentezon
© Vera Leimann

8 maart 2015

Vanochtend is het eerste dat ik doe het raam openzetten en de lentelucht opsnuiven. Het getjilp van de volgels, de strakblauwe lucht en de voelbare warmere stralen van de zon beloven een mooie dag.
Ik besluit voor de lunch een mooie dikke pannekoek voor mezelf te maken. Met noten. Overgoten met overheerlijke esdoornsiroop (ook wel ahornsiroop genoemd. Engels: maple syrup).

RECEPT: (1 persoon)

75 g pannenkoekenmix (bijv. van demeter – 40% speltbloem) vermengen met de dooier van 1 ei en een pakje Soya kookroom (250 ml) vermengen tot een beslag. 8 halve walnoten en 8 halve pecannoten hakken. Samen met een klein handje pijnboompitten kort roosteren en door het beslag mengen. Klontje roomboter in een grote anti aanbak koekenpan smelten en het beslag erin doen. Het beslag kan vrij dik zijn. Dan moet je even met een spatel helpen om het gelijkmatig te verdelen. Pannenkoek langzaam van beide kanten goudbruin en gaar laten worden.  Opdienen met esdoornsiroop.

 

Advertisements

One thought on “Lentezon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s