Stralend hart

stralendhart
Klik op foto voor een grotere afbeelding


3 Maart 2015

Ik realiseer me dat ik nu al bijna een week bezig ben met deze blog. Heeft het me tot nu toe gebracht wat ik hoopte? Ja.

En nog méér dan dat. Behalve dat ik nu écht geniet van de dagelijks terugkerende bezigheden als boodschappen doen, koken en eten is er nog een belangrijke bijkomstigheid. Ik vind het na lange tijd niet meer erg om alléén te zijn. Ik merk dat ik mezelf prettig gezelschap ga vinden. De TV staat nog nauwelijks aan omdat ik teveel andere dingen heb die ik (weer) leuk vind om alleen te doen. Ik lees weer boeken, vind het héérlijk om een wandelingetje te maken, maak weer tekeningen en vind zelfs de doodsaaie administratie niet onprettig om te doen. Het verrast me hoezeer mijn concentratievermogen is gestegen in zulke korte tijd. En hoe geduldig ik aan het worden ben.

Goed, om jullie een overdosis aan positiviteit te besparen (als jullie die niet al gehad hebben inmiddels) zal ik me niet verder uitweiden over wat voor gunstige invloed dit allemaal zéer zeker gaat hebben op het onderhouden van een relatie bijvoorbeeld. Ik volsta met het thema van vandaag: liefde. Een stralend hart. Voor anderen, voor dé speciale ander, en minstens nét zo belangrijk: voor jezelf! BAM!

RECEPT: (2 personen)

Gnocchi di patate met rijkgevulde saus (kipfilet niet op foto)

Zet alvast een grote pan water met een beetje zeezout op voor de aardappelgnocchi (gnocchi di patate). Die worden op het allerlaatst bereid.
Koekenpan. Klontje boter. 2 gehakte sjalotten en 2 gehakte tenen knoflook fruiten (niet bruin laten worden).
Voeg 1 bakje (bio)  kastanjechampignons in plakken toe.
Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Zachtjes laten stoven (eventueel een heel klein beetje water toevoegen). Als champignons zacht zijn, het mengsel in een kom doen en apart houden.
Kook in een ander pannetje een kopje diepvries (bio) tuinerwten in een laagje water bijna gaar.

Bak intussen in een andere pan 1 grote of 2 kleine (bio) kipfilet (met zout, peper en een klein beetje knoflookpoeder bestrooid) in kleine blokjes of reepjes bruin en gaar.
Voeg dan het paddenstoelenmengsel en 200 ml kookroom (soya) toe.
Giet de erwten goed af en voeg toe.
Laat zachtjes een beetje inkoken.
Doe nu de gnocchi in de pan met het inmiddels kokende water. Af en toe roeren. Zo gauw ze aan de oppervlakte komen drijven eruit vissen en in een kom doen.
Verse geknipte bieslook door de saus mengen

Advertisements

One thought on “Stralend hart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s