Bloemenweide

bloemenweide
Klik op de foto voor een grotere afbeelding


2 Maart 2015

Vandaag heb ik zin in veel kleur. Ik denk aan bloemen, gras, vlinders. Ik verlang naar de lente.

Zonnig geel, dieprood, fris groen. Wat blauw en wit. Ik ga ervoor. Lukraak verzin ik de ingrediënten bij elkaar, puur op kleur en vorm, de ondertoon weliswaar nootachtig (amandelen, rucola) maar ik heb geen idee of de prachtig gele saffraan rijst erbij past, of de bessen harmoniëren, en of de rode peper of de bieslook de zachte andere smaken niet overheersen.

Het plaatje stemt me vrolijk. De Goji bessen willen niet blijven liggen, maar omdat ze gedroogd best plakkerig zijn, plak ik de punten gewoon aan elkaar en til de bloemen voorzichtig met een pincet op om ze uiteindelijk op de juiste plaats te leggen. Gelukt.

Daarna ga ik koken. Voor de zekerheid haal ik de zaadjes uit de rode peper. Het lijkt erop dat dit experiment gaat lukken.

Als ik eenmaal aan tafel ga zitten ben ik blij verrast. Peper en bieslook overheersen niet. Wat wél overheerst zijn de paar blauwe bessen, die ik er als laatste met de bieslook doorheen heb geroerd. Ik vis ze er weer uit en eet ze apart op. Gelukkig heb ik ze niet meegekookt en is de smaak niet doorgedrongen. Zónder is lekkerder.

Recept: (1 persoon)

Laat twee handjes vol gedroogde Goji bessen in een klein laagje water wellen. Knip de bieslook in kleine stukjes en zet apart.
Kook een half pak (375 g) gele rijst volgens de instructies op het pak.
Zet intussen een koekepan met een flinke scheut olijfolie op en doe daar een zak rucola (75 g) en een halve rode peper, goed klein gesneden, zonder zaadjes, bij. Laat op een zacht vuur slinken.
Halveer intussen drie handjes vol geroosterde, gezouten amandelen (blank) en roer die erdoor. Giet de gewelde Goji bessen af en voeg toe. Vermeng het warme mengsel goed met de rijst en voeg eventueel nog wat zeezout toe, naar smaak.

Tip: Saffraanrijst heeft een hele intense kleur. Het is handig om alle oppervlakken of gerei die ermee in aanraking komen zo snel mogelijk af te wassen.

Advertisements

2 thoughts on “Bloemenweide

  1. Oh Vera, waar ziet het er vrolijk uit! Dat moet inderdaad ook heerlijk smaken. Feestje voor de ogen en de tong stel ik mij zo voor.
    Ik ga je blog volgen, word er nu al blij van xxx

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s